Lonneke Zen en zakelijk

Ik ben positief ingesteld, empathisch en sta lerend in het leven. Inmiddels ken ik mezelf goed genoeg om te herkennen waar voor mij een grens ligt in wat ik (nog) niet kan, en waar ik dus hulp kan vragen of gas terug mag nemen. Dit is weleens anders geweest.

Ik ben jarenlang over mijn grenzen gegaan wat uiteindelijk in 2012 heeft geleid tot een burn-out. Het roer mocht om! Dat klinkt mooi alsof het in 1 klik gedaan was, maar het heeft nog heel wat jaren geduurd met trial en error voor ik het werkelijke ‘beest in de bek’ kon kijken waardoor ik me werkelijk bevrijd voelde. En hoewel ik deze levenservaring en zoektocht niet had willen missen, gun ik jou een kortere weg! Naast mijn professionele kennis en kunde, zet ik ook mijn persoonlijke ervaring en intuïtie in tijdens een coachtraject.

Door mijn creatieve kijk lukt het mij vrijwel altijd om obstakels uit de weg te nemen en het beste uit een situatie te halen. Het motto ‘when life give you lemons, make lemonade’ is mij dan ook op het lijf geschreven. Met bezieling, vitaliteit en veerkracht ga ik de uitdaging aan want problemen zijn er om op te lossen.

Zijn we al gelinked op LinkedIn?

Ziekteverzuim

Voor mij is ziekteverzuim een prachtige ingang om mens en organisatie beter te maken. Ik zie ziekte door werkstress als de verkeerde kant op ontwikkelen. Ergens in je leven heb je 1 of meerdere verkeerde afslagen genomen waardoor je uiteindelijk verstrikt bent geraakt. Ik help je om de snelweg (je oude, niet helpende patronen) te verlaten en nieuwe paden te bewandelen (je nieuwe gedrag), stap voor stap naar een lichter leven met meer ontspanning, vreugde en voldoening.

Waar ik blij van word en hoe dit tot uiting komt in mijn dagelijks leven (werk en privé)

  • Verbinden: Kansen zien, verbanden leggen en mensen bij en tot elkaar brengen. Het organiseren en bijwonen van bijeenkomsten (netwerken, trainingen, feest/etentjes, festivals, retraites, social media). Samenwerken aan een hoger doel.

  • Ontwikkelen: Het volgen van webinars/opleiding/training, het lezen van boeken, zowel vakinhoudelijk als qua persoonlijke ontwikkeling. Openstellen voor nieuwe ervaringen. Het leven zien als een pad waarin ik van alles tegenkom waardoor ik mogelijkheid heb om te groeien als mens en als professional.

  • Geven: Bijdragen aan anderen hun ontwikkeling. Een nieuw perspectief bieden, een luisterend oor. Energie, loyaliteit, vertrouwen, vriendschap en een thuisgevoel. Soms een schop onder de kont en een spiegel. En zeker ook practice what you preach.

  • Bewegen: Het initiëren van veranderingen (en er in meegaan). Aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Sporten, wandelen en als een gekkie dansen in de woonkamer of op een feestje.

  • Ontspannen: Stilte, meditaties, in de natuur zijn, wellness weekend, chillen in mijn hangmat, muziek luisteren, boeken lezen. Samen lachen, ook om mezelf.

Samenwerken als ondernemer?

Naast dat ik in mijn eigen praktijk individuen begeleidt, werk ik parttime voor een werkgever in de zakelijke markt om organisaties te helpen om, vanuit de pijn van een hoog ziekteverzuim, te bouwen aan een vitaal bedrijf met een op maat gemaakt actieplan. Zo help ik, samen met de stakeholders, het ziekteverzuim te verlagen, verkorten én voorkomen. Daar wordt iedereen beter van!

Met een opleidingskundige achtergrond en verdieping in de arbeids- en organisatiepsychologie weet ik daarbij organisatieontwikkeling en training te integreren in het totaalplaatje. Trainingen ontwerpen, ontwikkelen en geven vind ik ook heel tof om te doen, ook hier komt het kennis delen en mensen versterken weer in terug.

Wil je als ondernemer met personeel met mij samenwerken om HR en verzuimvraagstukken op te lossen? Dan introduceer ik je graag bij mijn werkgever! We staan klaar met een topteam om jou te ondersteunen.